Občina Mislinja
Šolska cesta 34
2382 Mislinja

Center Kope

Na Kopah je bil zgrajen nov objekt poimenovan Center Kope, ki je v lasti občine Mislinja. Le-ta predstavlja osrednji objekt za predstavitev naravo varstvenih vsebin, za promocijo zaščitenih habitatov z območja Natura 2000, za izobraževanje in multimedijske vsebine povezane s turizmom, za kongresni ter poslovni turizem.

Osrednji oziroma pritlični del vsebuje gostinski del, ki ga vodi podjetje VABO d.o.o., ki obsega čajnico s kuhinjo z izvirno kulinarično ponudbo Pohorja s poudarkom na ekološko pridelani hrani in ponudbo zeliščnih napitkov.

Na drugi strani objekta je zeliščni center, ki ga vodi izkušena zeliščarka gospa Fanika Jeromel. Prostor je namenjen izvajanju projektnih aktivnosti in pripravi produktov s področja zelišč.

Tu je še prodajalna  Izdelki s podeželja, kjer gostom ponujajo turistične spominke in ekološke produkte iz dopolnilnih dejavnosti pohorskih kmetij in kmetij iz okolice. Prodajalna  Izdelki s podeželja deluje pod okriljem Javnega zavoda za šport in turizem Spotur iz Slovenj Gradca.

V objektu se nahaja tudi galerija, v kateri poteka promocija naravnih habitatov v okviru Nature 2000. Gostje skozi razstavo "Pohorje - človek v naravi, narava v človeku", spoznajo živalski in rastlinski svet v sobivanju s človekom, ki je v preteklosti oblikoval okolje in ga oblikuje tudi danes. Na lesenih panojih si lahko ogledamo še razstavo raziskovalnega dela o ugotavljanju spremembe rabe tal med letoma 1824 in 2014 na območju zahodnega Pohorja. Razstava je delo študentov geografije na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru.

Prostori v zgornjem nadstropju so namenjeni kongresnemu turizmu, rekreativnim, izobraževalnim in promocijskim dejavnostim. Sestavljajo jih velika dvorana, mala dvorana in sejna soba. Dvorane so povezane z zunanjo teraso, ki ponuja pogled na čudovito naravo Pohorja.

Ostali prostori so namenjeni podporni infrastrukturi oziroma športno rekreativnim dejavnostim. Prostori so tako v prvi vrsti namenjeni nosilcem nastanitvenih kapacitet, ki v okviru svoje dejavnosti ponujajo tudi športno rekreativne aktivnosti, kot tudi nosilcem, ki bi želeli na novo razvijati rekreativno doživljajske aktivnosti na tem območju.

1. Velika dvorana

Nahaja se v večjem delu zgradbe nad zeliščarskim centrom in galerijo. Dostop je mogoč po stopnicah in z dvigalom. Dvorano zaznamuje prijeten ambient, saj je obsijana z naravno svetlobo in vsa odeta v les. Dvorana je idealna za predavanja in ostale izobraževalne vsebine.

Velikost in kapaciteta:

Dvorana sprejme osemdeset oseb. Stalna postavitev stolov je v obliki kino postavitve, ki pa se zaradi premičnosti lahko prilagodi naročniku. Stole je možno tudi odstraniti.


Tehnična opremljenost:

Dvorana je opremljena z brezžično Wi-Fi povezavo, LCD projektorjem, avtomatskim projekcijskim platnom, računalnikom in ozvočenjem.


Dodatne možnosti:

Pred, med in po dogodku je možnost "Coffe breaka", poljubno s prigrizki s kulinarično lokalnim pridihom, kosilom ali večerjo v gostinskem delu objekta.

Cena najema (z ddv): urni najem 24,40€, dnevni najem 122,00€.

2. Mala dvorana

Nahaja se v manjšem delu Centra Kope, nad gostinskim delom.

Velikost in kapaciteta:

Dvorana sprejme trideset oseb. Postavitev je konferenčna, zato je dvorana primerna sestankom, konferencam, seminarjem in vsem vrstam izobraževanj.

Tehnična opremljenost:

Dvorana je opremljena z brezžično Wi-Fi povezavo, LCD projektorjem, avtomatskim projekcijskim platnom.

Dodatne možnosti:

Pred, med in po dogodku možnost "Coffe breaka", poljubno s prigrizki s kulinarično lokalnim pridihom, kosilom ali večerjo v gostinskem delu objekta.
Možnost uporabe male sejne sobe in terase.

Cena najema (z ddv): urni najem 12,20€, dnevni najem 61,00€.

3. Delovni kabinet - mala sejna soba 

Se nahaja poleg male dvorane v manjšem delu objekta. Soba se lahko uporablja kot dodatna soba male dvorane. Primerna je za sestanke in ostale tovrstne dogodke.

Velikost in kapaciteta:

Mala sejna soba sprejme do 10 oseb. 

Dodatne možnosi:

Možnost "Coffe breaka", poljubno s prigrizki s kulinarično lokalnim pridihom, kosilom ali večerjo v gostinskem delu objekta.

Cena najema (z ddv): urni najem 6,10€, dnevni najem 24,40€.

4. Center zeliščarstva

Spoznajte moč narave in pokukajte v skrivnostni svet zeliščnega centra Pohorja. Pravijo, da za vsako bolezen raste roža. Na pohorskih planjavah in gozdovih jih raste veliko, le odkriti jih morate.

S pomočjo Fanike – izkušene želiščarke boste spoznali moč narave v njenih produktih za uporabo v zdravilstvu, negi telesa in v kuhinji. V dogovoru pa boste  lahko v okviru delavnih tudi sami spoznali postopke nabiranja in priprave zdravilnih rastlin in se preizkusili v pripravi zdrave hrane s pomočjo narave.

Center zeliščarstva vas vabi, da spoznate pot sožitja z naravo in si izboljšate vsakodnevno počutje s pomočjo zakladov narave.

5. Prodajalna Izdelki s podeželja

Vse bolj se zavedamo pomena, da je lokalno pridelana hrana bolj kakovostna, saj ni prepotovala na stotine kilometrov. Poleg tega z nakupom lokalne hrane pomagamo lokalnim, domačim pridelovalcem in  predelavi ter s tem ohranjamo naša delovna mesta. V prodajalni "Izdelki s podeželja" najdete produkte iz ekološko pridelane hrane bližnjih kmetij, ki so rezultat trdega dela in pri katerih so bila upoštevana pravila, ki določajo ekološke pridelke in živila.

Certifikat o ekološki pridelavi je zagotovitev izvora pridelka in jamstvo, da je pridelek vzgojen in pridelan v slovenski zemlji in ne vsebuje škodljivih kemijskih dodatkov in pesticidov. Poskusite ponudbo zdrave in naravne hrane, ki vam jo ponujajo skrbni pridelovalci s pomočjo odkrivanja starih znanj in številnih novih spoznanj.


6. Kulinarika

Stopite na pot kulinaričnih doživetij, spoznajte in doživite lokalno kulturo tudi s poskušanjem lokalnih ekološko pridelanih proizvodov in jedi.
V kulinarični ponudbi Centra Kope  največji poudarek namenjamo kakovostni pripravi tradicionalnih pohorskih jedi, ki jih v celoti pripravljamo sami, po starih recepturah naših babic z izvirnimi sestavinami. V pripravo jedi poskušamo v čim večji meri vključevati lokalne prehranske proizvode in lastna doma pridelana živila.

V prijetnem okolju vam ponujamo jedi naših babic iz krušne peči, zato pridite in doživite pridih pristnih jedi starih časov.

Občina Mislinja je na 4. seji občinskega sveta dne 5.2.2015 sprejela pravilnik o oddajanju v najem prostorov v objektu »Center Kope« in sicer za veliko in malo dvorano ter delovni kabinet. Sestavni del pravilnika je tudi cenik za najem omenjenih prostorov, ki ga v nadaljevanju objavljamo in vabimo vse zainteresirane tako podjetja, društva, skupine ipd., da v duhu naravnega okolja in ob vključitvi gostinskih in drugih storitev, ki jih ponuja Center Kope, koristijo prostore za izvajanje različnih seminarjev, predavanj, predstavitev, usposabljanj in srečanj, ki so pomembna za vaš obstoj in razvoj.

Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?